Mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn. We voelen ons veilig als we omringd zijn door anderen. Het gezelschap van anderen maakt ons gelukkig. We hebben liefde en vriendschanodig om te overleven. Sta jij er wel eens bij stil hoe belangrijk andere mensen voor ons zijn? Besef jij hoe kostbaar je relaties met familie en vrienden zijn?

Door de geschiedenis heen zien we dat mensen die samenwerken met anderen, fantastische resultaten behalen. De belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis zijn steeds gerealiseerd door een team of groep mensen. Denk aan een team in de sport. Er is geen enkele speler die een spel alleen kan winnen. Zelfs de meest getalenteerde sporters, hebben mensen die hen ondersteunen. Of denk aan een muziekband. Het is net de combinatie van de verschillende instrumenten die samen mooie muziek brengen. Zelfs de meest succesvolle zakenman heeft een heel team rond zich om hun doelen te realiseren. Wie zit er in jouw team?

Het is heel moeilijk om doelen alleen te bereiken. Het is veel gemakkelijker en vooral veel leuker, als je dit kan delen met anderen. Het maakt niet uit of het gaat over je werk, je privéleven, je hobby s,…  Op elk gebied van je leven heb je ondersteuning nodig. Mensen die je begrijpen, die naar je luisteren, die hetzelfde ervaren, die je tips kunnen geven,…  Dit zijn mensen die een gelijkaardige weg afleggen en die je motiveren om door te gaan. Als zij het doen, kan jij het ook!

Ben jij omringd door de juiste mensen op de gebieden waar je iets wil realiseren? Het hoeft helemaal geen groot doel te zijn. Een heel simpel voorbeeld: sinds enkele weken heb ik iemand om samen elkaar aan te sporen meer water te drinken en meer te bewegen. Elke dag sturen we elkaar een korte update of we ons doel behaald hebben. Op momenten dat het moeilijker gaat, motiveren we elkaar. Als het ons een dag niet gelukt is, gaan we kijken hoe dat komt en wat we de volgende dag anders kunnen doen. Het helpt ook om er meer aandacht aan te geven, want je legt voor een stuk verantwoording af aan elkaar. Dit is een simpel voorbeeld, maar het helpt enorm. 

Is er iets waar jij ondersteuning bij nodig hebt? Misschien heb je niet de juiste mensen in je nabije omgeving. Zoek mensen op die een voorbeeld voor je zijn en ga die volgen. Hoe doen zij het? Kan je je omringen met gelijkgestemden? Is er misschien een groep waar je je bij kan aansluiten?

De kracht van gelijkgestemden is enorm. Als je even een dipje hebt, halen zij je er zo weebovenop. Ze begrijpen waar je door gaat en weten precies hoe ze je weer kunnen motiveren. Ervaringen delen en elkaar ondersteunen om gemeenschappelijke doelen te behalen, is een enorm leuk gevoel. Jij krijgt steun op momenten dat je het nodig hebt, maar je geeft hetzelfde terug aan anderen als zij er nood aan hebben. Deze wisselwerking is prachtig om te ervaren. Heb jij de juiste mensen al gevonden, die je helpen om je doelen te realiseren?