Een van mijn doelen is om elke week 2 blogs te delen. Oorspronkelijk wilde ik er wekelijks 1 delen, maar ik werk dat het schrijven heel vlot gaat. Vaak lees ik een bepaalde zin of krijg ik een leuk inzicht en komt de inspiratie voor de blog meteen. Als ik dan begin te schrijven, komen de juiste woorden of gedachten vanzelf. Het lijkt dan alsof de woorden automatisch via mijn vingers op het scherm komen. Als je me wat beter kent, weet je dat ik graag mijn eigen comfortzone uitdaag. Dat was voor mij de insteek op per week 2 blogs te publiceren.

Uit de comfortzone, gaat steeds gepaard met angst. Soms gezonde mini-angst, maar meestal grote angsten, die je blokkeren. Je hebt een dosis moed en vooral een enorm verlangen nodig om door die fase te komen. Weet wel, die fase is normaal. Iets anders doen dan gewoonlijk, is altijd angstig. Het is verandering en dat maakt ons onzeker. Want we gaan iets doen dat we niet kennen… Die angst is heel normaal, hoe groot of klein de verandering ook is.

De afgelopen dagen is die angst erin geslaagd in mijn gedachten te komen. Ik begon te twijfelen of ik wel genoeg blogs kan schrijven, die interessant genoeg zijn, om er wekelijks 2 te delen. Want op een jaar zijn dat er bijna 100. Geen telfout, maar ik reken voor mezelf nog een klein beetje vakantie als het mag:)

In elk geval zijn het er heel wat. Op die momenten denk ik vaak: “Wat zou ik tegen iemand zeggen die me in deze situatie om raad komt vragen?” Dat deed ik vanmorgen ook. De raad die ik zou geven is: “Denk aan wat er NU is, in plaats van te denken aan wat er (nog) niet is”.

Die raad gaf me rust. De laatste weken heb ik al een aantal blogs geschreven, die ik de komende weken vol enthousiasme met jullie ga delen. Zo lang ik blijf schrijven, is er dus geen probleem. Als ik op voorhand angstig ben omdat ik misschien een “writersblock” krijg, zal die er veel sneller aankomen. Het is zelfs niet zeker dat die blokkade er gaat komen.

Dat is iets wat je waarschijnlijk ook wel herkent: je nu al zorgen maken over iets wat er nog niet is of iets wat misschien kan gebeuren. We steken onze energie in nadenken over iets wat helemaal niet zeker is. Energie die we beter gebruiken om te genieten van wat er nu wel is. als je nu alles hebt wat je nodig hebt en alles is OK, stop dan met je zorgen maken. Een situatie kan op een seconde helemaal anders zijn. Een kans of oplossing kan plots opduiken. Waarom maken we ons dan toch zo graag zorgen?

Mag ik je vragen om te genieten van wat je NU hebt? Geniet van wat nu goed is zoals het is. Alles komt goed, op het juiste moment. Daar geloof ik rotsvast in.

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>