Paarden verlangen naar een authentieke leider. Dat is iemand die ze respecteren, vertrouwen en waarbij ze zich veilig voelen. Een leider die de touwtjes stevig in handen heeft, die weet waar jullie samen naartoe willen (letterlijk en figuurlijk) en die zorgt dat jullie neuzen in dezelfde richting blijven.

Een leider die zelf stevig met beide voeten op de grond staat en een positieve attitude heeft. Iemand die geduldig maar correct is, rust uitstraalt en altijd kalm blijft.

Dit is het ideale plaatje. Hoe voelt dit voor jou? Is dit een type leider die je ook zelf in je team zou willen? Of ben je zelf deze leider voor je paard?

“Leading well is not about enriching yourself – it’s about empowering others.”
– John C. Maxwell –

Wat paarden ook verlangen van hun leider: iemand die de relatie en het team op de eerste plaats zet. Want niet elke dag is dezelfde en niet elke dag zijn topprestaties mogelijk. Soms lukt het al eens wat minder goed en dan is het ook helemaal oké om een stapje terug te zetten. Voel wat je paard nodig heeft en hoe jullie samen er het beste van kunnen maken.

Ook wij zijn niet elke dag even gemotiveerd of aandachtig. Maak het jezelf en je paard op die momenten niet te moeilijk. Doe iets wat makkelijk en leuk is. Geniet gewoon van de tijd die jullie samen doorbrengen. En dat betekent soms inderdaad om je eigen doelen even op de achtergrond te zetten.

Als je bereid bent om dat te doen wanneer dat nodig is, ga je nadien weer sneller vooruit. Het voelt misschien dat je even een stap achteruitzet, maar later zet je er weer 2 of 3 vooruit.

Doe je dit, dan merk je dat je paard ook steeds met meer plezier bijdraagt aan je paardendoelen. Een fantastisch team start met een sterke band en een geweldige leider.

Wil je graag extra tips en advies om die fantastische leider voor je paard te zijn? Schrijf je meteen gratis in voor de online masterclass “Zo vorm je een (h)echt team met je paard” op donderdag 14 januari om 20u. Daar ontdek je welke leider jouw paard nodig heeft, zodat jij nadien weet hoe jij en je paard echt kunnen samenwerken aan jullie paardendoelen voor 2021.

Klik hier om je te registeren: Inschrijven online masterclass

Deze gratis online masterclass is voor alle amazones die steeds beter willen worden met en voor hun paard. Ken je iemand voor wie dit ook interessant is, stuur dan gerust deze link aan hen door.

Trouwens, ik hou van interactie, dus breng ook je (paarden)vragen mee. Er is een chatbox waarin je al je vragen live tijdens de uitzending kan stellen. Zie ik je volgende week donderdag?

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!