Het wisselvallige weer van de voorbije dagen maakt het wel eens minder gezellig om naar buiten te gaan met je paard.

Toch zijn er zelfs bij heel slecht weer nuttige oefeningen die je overal met je paard kan doen, zelfs in je stal. Iets wat je bijvoorbeeld altijd en overal kan doen: de communicatie verbeteren of werken aan het vertrouwen van je paard.

Hierover heb ik een video opgenomen: klik hier en bekijk de video

Gisteren heb ik tijdens de online masterclass een aantal voorbeelden en praktijkervaringen gedeeld hoe je de communicatie en het vertrouwen kan verbeteren met grondwerk.

Echt, zelfs een betere communicatie tijdens het rijden, start op de grond. Dat was voor een aantal kijkers gisteren zelfs hun grootste eyeopener. Alles wat je doet met je paard vanop de grond, draagt bij tijdens het rijden.

Zelfs al heb je geen binnenpiste, nu heb je geen excuus meer om een training met je paard over te slaan bij slecht weer 😉.

Hoe belangrijk communicatie en vertrouwen is om veilig en ontspannen op buitenrit te gaan, hebben we gisteren ook uitgebreid besproken tijdens de nieuwe online masterclass. Misschien is dat ook voor jou een grote paardendroom?

Of misschien is je paard buiten heel rustig, maar is net de trailer je grootste uitdaging. Deze maand werken we in de community aan beiden: trailerladen en meer vertrouwen voor je paard.

Die gaan echt hand in hand. Zelfs al heb je geen trailer, dan nog helpen de oefeningen je paard om rustig en ontspannen om te gaan met nieuwe situaties. En ook dat heb je nodig als je op buitenrit gaat.

Benieuwd naar de oefeningen? Ik heb ze opgenomen op video, zodat je zelf met je paard aan de slag kan. Schrijf je nu in voor de community en start op 1 september:

JA, IK WIL OOK HET VERTROUWEN VAN MIJN PAARD VERBETEREN

Wat wil jij graag verbeteren op gebied van communicatie of vertrouwen met je paard? Laat het me weten per e-mail en ik geef je met plezier enkele tips.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!

 

Ps. Er is nog een plekje voor het bonusgesprek op 24 augustus om 21u00 voor de eerste 5 nieuwe inschrijvingen van de community. Reserveer jij deze plaats? (klik hier)