Vandaag deel ik graag iets wat mij ontzettend heeft geholpen om alles met mijn paarden te verbeteren. Met alles bedoel ik onder andere de communicatie en connectie met mijn paarden, veiligheid, wederzijds respect en dat mijn paarden rustiger worden doordat ze beter in balans komen.

Zoals je ziet is het resultaat geweldig en op zich is het vrij simpel om al die dingen te verbeteren. Hoe dan?

Wel, enkele jaren geleden heb ik van Pat Parelli dit geleerd: hoe beter je paard achteruit en zijwaarts gaat, hoe beter ook alle andere dingen gaan. Uit ervaring kan ik bevestigen dat dit helemaal klopt.

Het goede nieuws: het kan absoluut ook voor jou en je paard. Dat leg ik je uit in deze e-mail, lees dus zeker verder. Tenzij je het leuker vindt om te kijken en luisteren, klik dan hier en bekijk de video die ik hierover heb opgenomen.

Wat maakt nu dat oefeningen met achteruit en zijwaarts zoveel voordelen heeft voor onze paarden? Het zijn nog steeds prooi- en vluchtdieren, dus snelheid en vooruit is geen enkel probleem. Dat merk je vast wel bij je eigen paard.

Het is net de uitdaging om je paard ook te leren dat er buiten stap, draf en galop nog een 4e gang is: achteruit. Als je meer oefeningen achteruit vraagt, werk je aan de balans tussen “de gas en de rem”.

Leer je paard dat er ook ietcs anders bestaat dan enkel volle gas vooruit. Vraag je je paard achteruit of zijwaarts, dan doen ze “mentaal werk”. Vooruit is hun natuur als vluchtdier, maar achteruit of zijwaarts gaan, vraagt wat denkwerk om te kijken waar ze hun voeten neerzetten.

En dat denkwerk is precies het magische aan dit soort oefeningen. Het is een soort “brain training” voor je paard, zodat ze ook zelf leren denken op een andere manier dan enkel vluchten. Zo komt je paard steeds meer in balans en dat creëert rust. Klinkt dat niet geweldig?

Dat is het ook, maar trap niet in de valkuil dat het met 3 oefeningen al lukt. Het vraagt veel herhaling, maar je merkt al snel de vooruitgang. Mijn grootste tip is daarom niet om dit soort oefeningen te doen, maar vooral om ze regelmatig te BLIJVEN DOEN.

Daarmee help ik je heel graag in mijn community voor gepassioneerde paardenmensen. Tijdens de maand september gaan we aan de slag met concrete oefeningen om achteruit en zijwaarts van je paard te verbeteren.

Bovendien heb je ook toegang tot de video’s van de voorbije maanden, waar we onder andere gewerkt hebben rond connectie, teamwork en trailerladen. Zelfs de opnames van Q&A’s en exclusieve masterclasses kan je bekijken.

En wat misschien nog wel het belangrijkste is: ik help jou om de oefeningen ook echt te DOEN. Je kan de hele dag video’s kijken, maar als je er niets mee DOET, heb je ook geen resultaat met je paard. Net daar ben ik heel goed in: om je een positieve boost te geven om aan de slag te gaan en het ook te blijven DOEN.

Kan je inspiratie gebruiken voor nieuwe oefeningen die jou en je paard ondersteunen? Of heb je nood aan wat motivatie om bepaalde dingen met je paard te verbeteren? Dan ben je bij mijn community aan het juiste adres.

Enkel deze maand kan je nog aansluiten voor slechts 20€ (je leest het goed), vanaf volgende oktober gaat de prijs omhoog. Dus kom je er nu nog bij en blijf je volgende maand ook lid, dan BLIJFT de prijs voor jou 20€.

Trouwens, het is geen automatisch abonnement, je kiest zelf hoe lang je lid blijft. Kortom, enkel voordelen en je hebt een heleboel kennis, concreet advies en praktische tips te winnen.

Dit mag je verwachten:

  • 3 video’s met oefeningen over het onderwerp “mentale training voor je paard”
  • korte live-video’s en posts in de groep ter inspiratie en motivatie
  • 1 live Q&A op donderdag 23 september van 20u00 tot 21u00
  • interactie in de groep met mij en de andere leden
  • toegang tot al het videomateriaal van de voorbije 3 maanden


Ben je al helemaal enthousiast? Klik meteen hier en start op 1 september:

Heb je nog vragen, stuur me dan een e-mail en ik neem contact met je op.

Ik kijk er ontzettend naar uit om jou en je paard te helpen zodat alles veel makkelijker gaat en jij en je paard nog dichter bij elkaar komen.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!

 

KLIK HIER en bouw aan een sterke band met je paard