De wintermaanden zijn zo goed als voorbij, dagen worden langer en de zon breekt weer vaker door. Yep, de lente is weer op komst 😃

Er komt weer een prachtige periode aan, ideaal dus om onze paarden hierop voor te bereiden. Eerder deze week had ik een situatie die nog eens liet zien hoe nuttig die voorbereiding is en hoe makkelijk iets nieuws aanleren met je paard dan is.

Het ging namelijk zo: voor mijn community nam ik een nieuwe lesvideo op, namelijk hoe je een 8 vanuit grondwerk aanleert. Een gevorderde oefening als je dit vlot wil doen, zowel voor mens als paard.

Voor de lesvideo’s kies ik steeds het paard dat de oefening nog niet kent of het minst goed kan om de aandachtspunten goed in beeld te brengen. Deze video nam ik samen op met een 3-jarige Quarter die in opleiding is, hij had de oefening nog nooit gedaan. 

Toch gingen de opnames veel vlotter dan verwacht. De voorbije weken hebben we samen gewerkt aan een stevige basis, zowel op vlak van vertrouwen als communicatie. Daardoor begreep dit paard meteen wat ik hem vroeg, ook al had hij de oefening nog nooit eerder gedaan.

Zelfs na 10 minuten lukte de oefening zelfs al vlotjes in draf. Prachtig beeldmateriaal wat bewijst dat een goede voorbereiding al het halve werk is.

Vanuit deze duidelijke communicatie is eender welke oefening aanleren veel makkelijker, zowel op de grond als (binnenkort) in het zadel.

Onlangs lichtte ik al kort een tipje op van de sluier dat we een nieuwe dienst gestart zijn, namelijk “connecting“. Hiermee vormen we een stevige basis voor jonge paarden om hen een goede start te geven vóór het zadelmak maken en aanrijden.

Dit kan ook voor oudere paarden die uitdagingen of werkpunten hebben, om jullie samenwerking makkelijker te maken.

Via “connecting” worden paarden fysiek én mentaal getraind. Hiermee zorgen we voor een stabiele basis waardoor de paarden niet alleen makkelijker te hanteren/rijden zijn maar ook de toekomstige trainingen vlotter kunnen verlopen.

De nadruk ligt op vertrouwen en connectie. Met deze training creëren we op een positieve en efficiënte manier een stevig basisfundament voor jouw paard.

Benieuwd of deze training past bij jou en je (jonge) paard? Neem vrijblijvend contact op via mail (klik hier) en dan bespreken we samen de mogelijkheden. 

Je hebt trouwens ook de mogelijkheid om op mijn locatie samen met je paard op training en logement te komen. Of kom samen met je paard logeren als uitvalsbasis voor prachtige buitenritten in de Kempische bossen. Mail me voor meer info 😉

Dan wens ik je bij deze een fantastisch weekend en tot binnenkort!

Enthousiaste groeten,

Dorien