Heb jij soms zin om je leven helemaal om te gooien? Wat houdt je op dat moment het meest tegen: je eigen angsten of de angst wat anderen gaan denken? Als je het verlangen hebt om iets te veranderen, komt dat uit je hart. Wat je hart je vertelt, is altijd juist. Ons brein neemt het echter meteen van ons over en komt aandraven met alle mogelijke excuses om het niet te doen. Herken jij dit?

Onze gedachten houden niet van verandering. Ze willen ons in de comfortzone houden, waar we weten wat we kunnen verwachten. Alles wat nieuw is, ligt buiten onze comfortzone. Alles wat we nog nooit eerder gedaan hebben. Heel vaak hebben we net verandering nodig om onszelf te kunnen ontwikkelen. Het verlangen naar dat nieuwe dient groter te zijn dan onze angsten. Hoe groter de verandering, hoe meer excuses, angsten en twijfels ons brein zal aanbrengen om het niet te doen. Laat jij je op die momenten afleiden van wat je hart je vertelt?

Als we voor een keuze staan om iets te veranderen, vragen we vaak de mening van mensen uionze omgeving. Meestal krijg je niet de bemoedigende antwoorden die je graag wil horen. Niet omdat die mensen je niet steunen, maar omdat ze de situatie vanuit hun eigen angsten bekijken. Niet enkel dat, ze zien en voelen ook niet hetzelfde dan jij. Ze voelen jouw verlangen niet om iets anders te gaan doen. Jouw hart weet wat je wil. Durf jij op je eigen gevoel te vertrouwen?

Soms verlang je naar iets wat je omgeving helemaal niet verwacht. Ik ken mensen die een goede job met verantwoordelijkheid opgeven, omdat het hen geen voldoening meer geeft. Ze verlangen naar iets waarmee ze kunnen bijdragen aan anderen of de maatschappij. Ze willen iets doen wat ze echt graag doen, met liefde en passie. Meestal krijgen ze veel onbegrip uit hun naaste omgeving. Ken jij iemand die een vergelijkbare keuze heeft gemaakt? Wat was jouw reactie?

Dat verlangen komt niet steeds als een volledig afgewerkt plan. Het is een gevoel waarvan je weet dat je een nieuwe richting mag uitgaan. Het is normaal dat je niet meteen weet hoe je het gaat doen of zelfs wat je precies gaat doen. Het belangrijkste is de eerste stap zetten en starten. Veel succesvolle mensen hebben gemerkt dat ze dichter bij hun levensmissie komen op het moment dat ze stoppen met zich aan te trekken wat anderen van hen denken. Hetzelfde geldt voor jou. Hecht jij veel waarde aan wat anderen van jou denken? Ook als dat je verlangens in de westaat?

De kunst is om op elke moment helemaal jezelf te zijn. Je bent vandaag niet meer dezelfde persoon als 10 jaar geleden. Het is best mogelijk dat alles waar je 10 jaar geleden van droomde, je vandaag niet meer interesseert. Ons leven evolueert, dus ook alles waar we naar verlangen. Durf meegaan op deze stroom van het leven. Zelfs als het iets helemaal anders is wat je tot nu toe hebgedaan. Wat past niet (meer) bij jou? Wat wil je wel graag doen?

Wat je het meeste geluk brengt, is elke dag jezelf zijn. Elke dag doen wat je graag doet en daarbij ook anderen helpen en gelukkig maken. Je hebt een fantastisch potentieel in je, dat je waarschijnlijk nog niet ontdekt hebt. Je kan iets fantastisch bijdragen aan de mensheid, wereld of maatschappij. Mijn wens is dat jij mag ontdekken wat jou uniek maakt. Ben jij klaar om naar je hart te luisteren en jouw talenten te gaan inzetten voor je eigen geluk en dat van anderen?