De dagen worden steeds weer korter en hier en daar vallen zelfs al bladeren van de bomen. Nu de vraag: is dit van de droogte of is de herfst al op komst? Alleszins is dit onze kans om nog even te genieten van langere avonden en veel bij onze paarden te zijn.

Zelf heb ik de voorbije dagen een aantal keer mijn trailer ingezet tijdens een sessie grondwerk. Naar mijn mening is trailerladen een geweldig nuttige oefening, ook als je paard er vlot opgaat. Hoe leuker je paard de trailer vindt, hoe beter.

Je paard laden is één ding, maar een paard dat tijdens de rit comfortabel en rustig op de trailer staat, is nog iets anders. Gebruik dus je verbeelding om te variëren met je trailer.

Zelfs al ga je nooit op verplaatsing met je paard, toch is het handig dat je paard het kent om op een trailer te gaan. Hopelijk gebeurt dit niet, maar stel je voor dat je paard dringend naar de dierenkliniek moet. Als je paard dan nog nooit op een trailer heeft gestaan, is dat niet het meest ideale moment om het aan te leren. Beter voorkomen dan genezen 😉.

Heb je vragen hierover, stuur dan me dan een e-mail.

Trouwens, wist je al dat er op 1 september een leuke lancering op het programma staat? 

Ik wens je een fantastisch weekend en tot binnenkort!