“Ik wil het zo graag, maar doe het eigenlijk niet”.

Yep, ik val met de deur in huis. Dit is een zin die ik heel vaak hoor bij enthousiaste paardendames. En jawel, ook ikzelf ben er wel eens schuldig aan hoor. Daarvoor zijn we allemaal mens, toch?

Uitstelgedrag kan echt hardnekkig zijn. Zelfs als je iets echt zo graag wil, doe je het vaak nog niet. Denk eens even na voor jezelf: wat wil je al zo lang doen met je paard, maar heb je nog altijd niet gedaan?

Gisteren was dit een uitgebreid onderwerp tijdens de online Q&A van mijn community voor paardenmensen. Een van onze dames was zo dapper om toe te geven dat ze iets aan het uitstellen was. Dat op zich verdient al een dikke pluim.

Als super enthousiaste coach begint het dan bij mij te kriebelen om deze dame te helpen een eerste (kleine) stap te zetten. Ik stelde haar een uitdaging voor en was dankbaar dat ze die ook heeft aangenomen.

Wat is nu belangrijk bij dit soort uitdagingen: maak ze klein genoeg. Als je uitstelgedrag hebt, is effectief “beginnen” het aller moeilijkste. Het heeft dan echt geen zin om de uitdaging zo groot te maken, dat je het niet ziet zitten om te starten.

Een hele kleine stap, maar die wel DOEN. Eerst op gang komen, blijven doen en dan stilaan je stappen groter maken.

Wat stel jij uit met je paard? Of wat wil jij echt graag dat je tot nu toe nog niet (of al lang niet meer) gedaan hebt?

Ga de uitdaging aan en laat me weten (klik hier) wat jouw eerste ministap is om je uitstelgedrag aan te pakken. Ik ben alvast heel benieuwd 😊.

Vind je dit moeilijk alleen en kan je steun, aanmoediging en een liefdevolle stok achter de deur gebruiken? Dat is precies wat ik doe voor de dames van mijn community.

Ik begeleid hen met plezier naar hun paardendoelen en een mooie connectie met hun paard, zodat ze ook een coach naast zich hebben.

Op 1 augustus start er een nieuwe ronde van mijn community. Wil jij op je eigen tempo écht vooruitgang maken met je paard, dan is dit een hele mooie manier om je motivatie een boost te geven én alle tips & tricks te krijgen die je nodig hebt.

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor mijn community, neem dan contact met me op (klik hier). Dan kijken we samen of jij een match bent voor onze positieve groep gelijkgestemde paardendames 😉.

Heb je een vraag voor me of is er iets waarmee ik jou en je paard kan helpen, stuur me een e-mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Onderaan deel ik een overzichtje met cursusdata voor het najaar.

Ik wens jou een heel mooi weekend en geniet van de tijd met je paard.

Tot binnenkort!

Agenda

 • 9 augustus – Jouw volgende stap naar je ultieme paardendoel
  online minicursus van 20u00 tot 21u30
  klik hier voor info

 • 23 augustus – Paard en essentiële oliën
  online minicursus van 20u00 tot 21u00
  klik hier voor info

 • 27 augustus – ulTEAMe harmonie en connectie met je paard tijdens je training
  workshop met of zonder paard van 9u30 tot 16u30 in Veghel (NL)
  klik hier voor info