Iedereen die vaak op autosnelwegen rijdt, komt ze tegen: middenvakrijders. Gelukkig hoef ik niet dagelijks lange afstanden te doen, maar als ik op de baan ben, zijn ze daar. Op de rechtse rijstrook is een zee van plaats, geen andere auto te zien, maar toch rijden ze op het middenvak. Herkenbaar?

 

Hoe ze in het leven staan

 

Elke keer vraag ik me af waarom ze toch op dat middenvak blijven hangen… Misschien zijn ze afgeleid en beseffen ze niet dat ze nog in het midden rijden. Of ze weten niet goed welke richting ze aan het volgende knooppunt gaan nemen. Zou het zelfs kunnen dat ze gewoon niet weten welke kant te kiezen? Wie weet… Wat dan spontaan in mij opkomt, is of deze mensen ook zo in het leven staan: niet kunnen kiezen.

 

Kiezen of niet kiezen

 

Je weet ondertussen hoe belangrijk het is om keuzes te maken. Het is je eigen dagelijkse verantwoordelijkheid om te kiezen waar je je kostbare tijd aan gaat besteden. Of je kiest ervoor om niet te kiezen, dan kiezen anderen uit je omgeving op welke manier je die tijd kan invullen. Is het dat wat je wil?

 

De gulden middenweg

 

Blijf jij, net als de middenvakrijders, de ‘gulden middenweg’ volgen, zodat je geen keuze hoeft te maken? Je kan het ook anders verwoorden: kies je steeds het midden, zodat je niet hoeft te kiezen voor succes of falen? Of is dat ook een keuze… Want op die manier, laat jij je resultaten afhangen van anderen. Maak je geen bewuste keuze, dan neem je wat er op je afkomt. En misschien ook: wat je overkomt.

 

Bewuste keuzes

 

Laat het zover dus niet komen. Kies bewust wat je elke dag doet. Nog belangrijker: kies bewust wat je niet doet. Dagelijks worden we geconfronteerd met zoveel tijdverspillers. Ja, ik ben er ook wel eens schuldig aan. Soms mag je ook gewoon eens lekker niets doen. De boog kan niet altijd gespannen staan. Zorg echter dat die tijdverspillers geen gewoonte worden…

Onlangs had ik een gesprek met iemand die zijn Facebookprofiel bewust had verwijderd. Hij betrapte zichzelf erop dat hij daar elke vrije moment aan het rondneuzen was. En naar wat? Hij wist het zelf niet. Het ging echter zo ver dat hij geen ’tijd’ meer had om te doen wat hij graag deed. Gelukkig heeft hij bewust gekozen om ermee te stoppen, zodat hij zijn tijd efficiënt kon gebruiken om te doen wat voor hem echt belangrijk is. Welke tijdverspiller ga jij bewust loslaten?

 

Iedereen heeft evenveel tijd

 

Wat ik je hiermee wil vertellen, is hoe snel we ons laten afleiden door bepaalde dingen. Ik hoor zo vaak de woorden “ik heb het te druk” of “daar heb ik geen tijd voor”. Het is gewoon een kwestie van tijd maken. Iedereen op deze planeet heeft evenveel tijd. De juiste vraag is:

Waar wil jij tijd voor maken?

 

Kies zelf, voordat een ander kiest

 

Blijf niet in het midden hangen zoals de middenvakrijders, kies bewust. Kies wat jij vandaag doet en waar jij je kostbare tijd aan spendeert. Maak een keuze, of iemand anders kiest voor jou.

Ik moedig je aan om de keuzes te durven maken die je wil maken. Als dit onwennig voelt, maak je geen zorgen. Het is weer een stapje uit de comfortzone. Kan je een liefdevol duwtje in de rug gebruiken, dan help ik je graag. Contacteer me vrijblijvend voor een gratis motivatiegesprek. Tijdens dat gesprek, geef ik je inzichten op maat. Met veel plezier laat ik je zien hoe ook jij bewust durft te gaan kiezen.

Want mijn missie is dat ook jij meer tijd maakt om te doen wat je graag doet!