Wat een succes! Afgelopen zondag heb ik voor de 4e keer mijn jaarlijkse opendeurdag – of zoals ik hem noem: Kijkdag – georganiseerd. Fantastisch weer, enthousiaste mensen, een superteam rond mij, veel bezoekers, … Kortom, een onvergetelijke topdag!
Zoals elk jaar vliegt de dag zelf voorbij. De voorbereidingen duren gewoonlijk wat langer. De voorbije weken hebben ikzelf en mijn entourage (wat klinkt dat chic!) vaak tot ’s avonds laat onze tijd gespendeerd om alles voor te bereiden. Het prachtige resultaat mocht er dan ook wel zijn. We zagen dankbaar dat het goed was…

 

De andere kant van de medaille

Het gevolg van al die voorbereidingen, is dat ik weinig tijd voor mezelf heb genomen. En dat heb ik gemerkt…
Zondag hebben we nog opgeruimd tot het tijd was om te gaan slapen. Maandag lag er ook nog een pittig to do – lijstje te wachten om nog wat zaken af te handelen. Vol goede moed, installeerde ik me achter mijn pc. Mijn hoofd leek echter vol te zitten, waardoor ik niet zo helder kon denken. De tol van de vermoeidheid…
Ik draaide maar wat aan mijn pc en wist niet waar te beginnen. Ben ik de enige, of heb jij ook wel eens van die momenten?
Zeg nu alsjeblieft: “Ja, dat herken ik!”
Oef, gelukkig ben ik niet de enige ?

 

Tweestrijd: voelen versus denken

Dus daar zat ik met een hele to do – lijst en geen energie om eraan te beginnen. Vaak hoor je dan “begin bij het begin”. Maar hoe begin je als je even niet de fut hebt om te beginnen? Gelukkig denk ik op zo’n moment dan vaak aan goede raad die ik zelf wel eens geef aan anderen: gun jezelf op zo’n moment een pauze om weer op te laden!

Mijn gevoel zei meteen dat ik naar buiten moest. Genieten van het prachtige nazomerweer en met mijn paard een ontspannende buitenrit gaan doen. Maar dan komt mijn verstand de pret verstoren: “Neeeeee, geen tijd! Nog zoveel te doen! Eerst werk en daarna ontspanning!”. Even dus in tweestrijd met mezelf… Dan kwam mijn gevoel weer even duidelijk door: “Als je het nu niet doet, komt het er vandaag niet meer van. En wat zonde met zo’n prachtig weer!”

Tja, kon ik mijn gevoel ongelijk geven? Trouwens, zeg ik niet steeds dat je gevoel altijd juist is? Uiteindelijk flitste de beslissende zin door mijn gedachten: “Practise what your preach!”. Duidelijk 1-0 voor mijn gevoel versus verstand.

 

Spannende keuzes

Het draait steeds weer om keuzes. Keuzes zijn meestal spannend, zelfs al gaat het om de simpele keuze om even een hoognodige pauze te nemen. Het zijn net die simpele keuzes, die maken dat succesvolle mensen (op eender welk vlak) een flinke dosis moed nodig hebben. Ze maken elke dag opnieuw keuzes die anderen niet willen of durven maken.

Eigenlijk ben ik trots op mezelf. Ook voor mij was het een spannende keuze om even pauze te nemen. Ik heb schaamteloos gekozen om even tijd voor mezelf te nemen. Samen met mijn paard buiten, 21 graden, prachtig nazomer weer, zon tussen de bomen in het bos, … Gewoon even puur genieten van het leven!

 

Ontspanning wordt beloond!

Uiteindelijk heeft het een uurtje van mijn tijd gekost, maar het heeft me zoveel meer opgeleverd! Mijn gevoel was juist. De keuze was mijn tijd absoluut meer dan waard: een goed gevoel en verse zuurstof in mijn longen, de zachte nazomerzon op mijn armen en gezicht. En de beste beloning: nieuwe energie, veel zin om er weer enkele uren vol tegenaan te gaan én inspiratie om deze blog te schrijven!

 

De keuze is aan jou

Vandaag heb ik deze keuze voor mezelf gemaakt. Nu jij!

Welke keuze maak jij vandaag voor jezelf? Wat gun jij jezelf vandaag om je weer op te laden? Je weet dat je meer tijd voor jezelf mag maken. Maar toch doe je het nog steeds niet. Je voelt dat je het nodig hebt. Waar wacht je nog op? Wat houdt je steeds weer tegen om te doen wat je graag doet?

Is het uit schuldgevoel omdat je dan niets nuttig doet? Tijd voor jezelf zou topprioriteit mogen zijn… Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter kan je voor anderen zorgen!

Of heb je geen tijd om te doen wat je graag doet? Kijk dan eens in je planning en schrap meteen iets wat je niet graag doet, zodat je tijd maakt.

 

Kiezen of gekozen worden

Het is jouw keuze of je – net als ik – schaamteloos voor jezelf durft te kiezen. Als je niet kiest, is dat ook een keuze. Dan kiezen de anderen namelijk voor jou. Is het dat wat je wil? Ik dacht het niet…

We hebben allemaal onze professionele doelen, maar je mag ook zeker je persoonlijke doelen niet vergeten! Mijn doel is om meer harmonie te brengen tussen leven en werken. Veel te vaak laten we ons werk overheersen en maken we geen tijd meer voor leuke dingen. En ik weet dat jij het ook wel anders wil…

 

Stap voor stap

Heb jij een doel voor jezelf, hoe je de verdeling werk en privé zou willen? Het hoeft niet allemaal van de ene dag op de andere te veranderen. Kleine aanpassingen en ga zo stilaan naar je doel. Of je er een maand of een jaar over doet, maakt niet uit. Doe wat voor jou goed voelt! Maar doe het wel, anders maken anderen de keuze in jouw plaats.

Je weet heel goed dat het tijd is om (kleine) dingen te veranderen. En je weet ook dat je een liefdevolle trap onder je achterste kan gebruiken om het effectief te doen.

 

Met veel plezier geef ik je die liefdevolle trap tijdens mijn Masterclass. Ik leer je waarom ook jij het waard bent om schaamteloos voor jezelf te kiezen. Gun het jezelf om spannende keuzes te leren maken! Als ik het kan, kan jij het ook!