Soms heb je van die momenten in je leven dat het tijd is om een grote beslissing te maken. Vaak voel je het op voorhand al aankomen en de meesten maken zich dan enorm veel zorgen. Ik was ook bij die mensen, die zich al zorgen maakten voor het probleem er effectief was. Het kost je veel energie, die je beter kan spenderen aan andere dingen die op dat moment belangrijk voor je zijn.

Gelukkig heb ik ondertussen geleerd dat het niets uithaalt om je op voorhand zorgen te maken. Integendeel, vaak maak je de situatie nog erger omdat je veel energie verliest aan angsten en twijfels. Ik heb geleerd dat een probleem geen probleem is, zolang het zich nog niet voordoet. Is NU alles in orde? Perfect, dan is er geen probleem! Richt je op alles waar je op dat moment mee bezig bent en wat je wil doen.

Op het moment dat een probleem zich effectief voordoet, kan je pas actie ondernemen. Op dat moment, komen de mogelijke oplossingen op je pad. Ik heb geleerd om te vertrouwen dat op elk moment het juiste komt, op het juiste moment. Het haalt niet uit om je op voorhand zorgen te maken voor wat kan gebeuren. Dan handel je uit angst, als gevolg dat je meestal niet de juiste beslissing neemt. Want de juiste beslissingen , nemen we altijd vanuit ons hart. Heel vaak voelen we angst bij die keuzes en dat is normaal. Keuzes die je maakt vanuit je hart, vragen om weer een stap uit je comfortzone te zetten. Dat is voor iedereen een beetje eng, ook voor mensen die al veel obstakels hebben overwonnen.

Ik kan je geruststellen, je krijgt enkel de juiste keuzes als je er klaar voor bent. Hoe zwaar de situatie ook mag lijken, je kan alles aan wat er op je pad komt. Dat heb ik de afgelopen jaren mogen ervaren. Zelfs als de berg veel te hoog lijkt, begin stap voor stap aan de klim. Ik garandeer je dat je de top bereikt, als je maar blijft doorzetten. Je hebt een ongelofelijke kracht in jezelf, als je maar in jezelf durft te geloven. Als ik het kan, kan jij het toch ook?

De komende tijd sta ik zelf ook voor enkele belangrijke beslissingen. Ze zijn nog even van kant, dus ik hoef nu nog geen keuze te maken. Ik weet dat er verschillende mogelijkheden zijn en wacht met enthousiasme af wat er komt. Het is soms spannend, maar dat maakt het boeiend. Het geeft ons telkens de kans om te groeien als persoon.

Ik zie het leven als een reis waar we de eindbestemming niet van kennen en geniet van wat we onderweg tegenkomen. Deze visie geeft me een goed gevoel op momenten dat het lijkt dat ik even op een kruispunt sta. Het leven is een avontuur. We weten niet wat er morgen komt, maar we mogen genieten van de stappen die we vandaag zetten. Geniet van elke dag en verwacht vol enthousiasme wat er komt.

Geniet jij elke dag van je reis?