Huppel jij als het ware vrolijk door het leven of sleep jij je door de dagen? Het verschil tussen mensen is vaak groot. Sommige mensen zie je altijd lachen, zijn altijd vrolijk en goedgezind. Anderen bekijken het leven steeds van de negatieve kant en hebben het enkel over hun zorgen en problemen. Ben jij eerder de vrolijke mens of toch eerder degene die zich altijd zorgen maakt?

We maken het onszelf vaak moeilijk door onze gedachten te laten overheersen. Eigenlijk is het leven zo simpel. Elke dag brengt ons nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, mooie momenten, prachtige mensen in ons leven, ervaringen om van te leren, …  We nemen het leven veel te serieus. Kinderen bekijken het leven langs een hele andere kant. Ze spelen, lachen, amuseren zich, maken plezier en zijn steeds verwonderd over nieuwe dingen die ze ontdekken. Hoe zalig is dat?

Plezier is de sleutel tot een veel gelukkiger en meer ontspannen leven. We bekijken alles teveel als een last, waardoor het ook zo voelt. Kan je de dingen op een meer speelse manier bekijken? Probeer het eens, hoe voelt dat voor jou? Denk eens na hoe je saaie klusjes wat leuker kan maken. Zet bijvoorbeeld muziek op of maak er een spel van. Een hele andere insteek, waarbij je creatief mag zijn. Voel je al meer enthousiasme?

De meesten onder ons nemen vooral het werk veel te serieus. Ook al doe ik elke dag waar ik van hou, ik merkte onlangs dat ik het ook veel te serieus nam. Het gevolg hiervan is dat je creativiteit en inspiratie wel eens blokkeert. Ik was er teveel over aan het nadenken hoe ik dit kon veranderen. Wat heb ik pas ontdekt? Het nadenken is net wat ervoor zorgt dat je alles te serieusneemt. Opeens was het inzicht daar dat ik beter stop met nadenken en gewoon plezier heb in wat ik doe. Zo simpel is het dus!

Het moment dat ik het inzicht kreeg, voelde ik een enorme rust over me heen gaan. Ik voelde me gelukkig, vol energie en enthousiasme. Het leven is een spel…  We mogen plezier hebben in alles wat we doen. Het leven is veel leuker als je het niet te serieus neemt. Onze gedachten vallen te vaak in doemscenario ’s, terwijl het helemaal niet zo dramatisch is. Wat is trouwens het ergste dat kan gebeuren?

Ik durf van mezelf zeggen dat ik een gelukkig mens ben. Dankzij dit inzicht, is mijn geluk nog een niveau gestegen. Ik voel me heel vrij en licht. Een fantastisch gevoel, dat me nog meer energie geeft. Dit geeft me de mogelijkheid om nog meer waarde te bieden in mijn werk. Mijn levensmissie mag ik speelser uitoefenen, met meer plezier en humor. Mensen die met mij werken, mogen zich amuseren en ervaren dat het ook anders kan. Wat verkies jij: serieus of plezant?

Het is zo simpel dat ik ervan versteld sta dat ik dit nu pas bewust heb ontdekt. Het leven is een spel en we mogen ons elke dag amuseren, met alles wat we doen. We maken het onszelf vaak zo moeilijk met te veel nadenken. We mogen gewoon genieten van elk moment, van alles wat we doen. Ik daag je uit om elke taak op een andere, leuke manier te doen. Je zal je veel gelukkiger voelen en je energie gaat weer stromen.

Kies jij vanaf nu voor plezier?