Motivatie is de motor om iets wel of niet te doen. Zelfs al wil je heel graag iets, als je niet gemotiveerd bent om actie te nemen, zal er weinig gebeuren. Niets komt vanzelf, anders zou het net iets te gemakkelijk zijn.

 

Onder nul

 

Hoe gedreven je ook bent, soms is die motivatie ver te zoeken. Zeker deze periode van het jaar, waar het kouder is. ’s Morgens sta je super gemotiveerd op om van alles te doen. Helemaal vol enthousiasme drink je nog een warme thee of koffie en maak je in gedachten je planning. Dan kijk je door de raam en zie je dat het buiten koud is. En daar zakt de motivatie, net als de temperatuur, meteen onder nul.

 

Ik doe het morgen wel

 

Dit zijn weer die irriterende excuses waardoor we verleid worden in onze comfortzone te blijven. “Zo koud buiten, vandaag blijf ik lekker warm binnen!”. Als je dan geen ijzersterke motivatie hebt, is dat ook wat je doet. En we laten ons allemaal wel eens een keertje vangen.

Ook bij mij komen die gedachten langs als het regent, hard waait of heel koud is. Het is heel makkelijk om je plannen weer een dag uit te stellen. Je belooft jezelf: morgen is het beter weer, ik doe het dan wel. Misschien is het inderdaad aangenamer weer, maar welk excuus ga je dan laten winnen?

Motivatie is wat telt. Als jij vastbesloten bent om te doen wat je wilde doen, dan doe je dat ook. Eender wat er tussenkomt. Misschien niet helemaal zoals je hebt gepland, maar je doet alleszins iets dat je verder naar je doel brengt.

 

Een creatief alternatief

 

Onlangs had ik gepland om mijn paard een nieuwe oefening te leren. Op het moment dat ik tijd had voorzien, regende het pijpenstelen. Mijn motivatie zakte helemaal onder nul. Maar gelukkig heb ik een ongelooflijke drive ontwikkeld om mijn afspraak met mezelf na te komen!

Ik ben toch naar buiten gegaan, met een kleine wijziging van mijn plan. Je paard trainen in de gietende regen is niet leuk, maar grondwerk in een droge stal, is een fantastisch alternatief! Weer of geen weer, als je gemotiveerd bent, vind je altijd wel een creatieve oplossing.

Van creatief gesproken, iedereen kent Walt Disney. De man die ons al enkele generaties entertaint met prachtige films. Een van zijn legendarische quotes is:

The way to get started is to quit talking and begin doing.”

Of in het Nederlands:

“De manier om te starten is om te stoppen met praten en beginnen te doen.”

 

Denk eens aan de doelen en dromen die je hebt. Pas jij deze korte, maar ontzettend krachtige zin toe in je leven?

 

En nu: doen!

 

Hoe gemotiveerd ben jij om aan je doelen en dromen te werken, al is het maar 10 minuten per dag? Je verlangen naar iets mag ongelooflijk groot zijn, maar dat alleen is niet genoeg. Zolang je geen actie neemt, zal je ook geen resultaten krijgen.

Kan jouw motivatie een boost gebruiken? Of ben je enorm gemotiveerd, maar weet je niet waar te beginnen? Alles begint bij een sterke en positieve mindset. Ik help je graag om je te motiveren, zodat je doet wat nodig is. Gun jezelf een onweerstaanbaar eindejaarscadeau:

3 intensieve 1-op-1 coaching sessies + 1 gratis!

Dit aanbod is geldig tot en met 21 december 2019. Contacteer me vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek of boek meteen je sessies. Samen kijken we of jij klaar bent om de stappen te zetten die nodig zijn om van 2019 een topjaar te maken!

 

Want mijn wens is dat ook jij elke dag gemotiveerd bent om te doen wat je wil doen!