Fouten, iedereen maakt ze. Ook je leermeesters maken wel eens fouten, het zijn mensen net zoals wij. Zij weten als geen ander dat het net de fouten zijn, waaruit je het meeste leert.

Leren, proberen en evalueren. Bij moeilijke lessen betekent dat: dezelfde fout meerdere keren maken. Tijdens mijn schooljaren had ik bepaalde leerstof (vooral wiskunde) ook niet van de eerste keer onder de knie. Blijven oefenen, fouten maken hoort daar nu eenmaal bij. Of ben jij een van de uitzonderingen die 100% op je rapport had?

 

Durf kiezen voor jezelf

 

Zelf leer ik mensen om het beste uit hun leven te halen. Een van de belangrijkste punten is goed voor jezelf zorgen en vooral: durven kiezen voor jezelf. Ja, ook als de mensen rondom jou dat niet altijd leuk vinden. Het is je volste recht om jezelf weer op te laden. Ik durf zelfs zeggen dat het noodzakelijk is, zeker als jij ook goed voor jouw gezin wil zorgen. En daar ben ik zelf weer even in de fout gegaan…

 

Mijn missie

 

Mijn missie is om de wereld voor mensen en paarden te verbeteren. Ik help paardenmensen een positieve en sterke mindset te ontwikkelen, waardoor ze veel sterker in het leven staan en de teugels weer zelf in handen nemen.

Een heel groot deel van mijn tijd gaat naar inspireren en motiveren van anderen. Een liefdevol duwtje geven als het even wat minder gaat. Inzichten en kennis delen, zodat ze weer met nieuwe energie en moed verder kunnen. Geven en anderen helpen is wat mij voldoening geeft. En daar zit net de grote fout: ik vergeet nog te vaak om ook zelf te ontvangen.

 

Oeps, te veel gegeven…

 

Onlangs ik daar de tol voor betaald: mijn vat was gewoon leeg. Teveel van mezelf gegeven… Een kleine, onbenullige situatie zorgde plotseling dat het even te veel werd. Het voelde alsof ik vanbinnen instortte en tranen rolden over mijn gezicht. Ze waren niet te stoppen. De altijd-sterke-Dorien huilde nu als een klein kind. Heel confronterend als je zelf altijd degene bent die anderen weer vol enthousiasme vooruithelpt.

 

Leren uit je fouten

 

Deze situatie heeft me doen beseffen dat ik weer té hard aan het werk was om anderen te helpen. Soms heb je gewoon behoefte aan iemand die eens goed voor jou zorgt. En durf het dan ook toe te laten. Durf energie van iemand anders te ontvangen, je geeft al zoveel!

Weer een mooie kans om te leren uit mijn fouten. Net door mijn fouten te delen, kan ik jouw inzichten brengen om niet dezelfde fout als ik te maken. Of als je toch dezelfde fout maakt, om er ook uit te leren.

Een simpele quote die dit prachtig illustreert:

 

“An empty lantern provides no light. Self-care is the fuel that allows your light to shine brightly.”

 

Of in het Nederlands:

 

“Een lege lantaarn geeft geen licht. Zelfzorg is de brandstof die jouw licht helder laat schijnen.”

 

Laat dit even tot je doordringen. Je weet wat je te doen staat… Wat doe jij vandaag om jezelf weer op te laden?

 

Toepassen wat je leert

 

Iedereen maakt fouten, ook je leermeester. Steeds meer ontdek ik hoeveel fouten de meest succesvolle mensen hebben gemaakt en vooral: wat ze eruit hebben geleerd. Ik moedig jou aan om, net als ik, fouten te maken. Sta er even bij stil en kijk welke lessen je eruit haalt. En dan het belangrijkste: pas die lessen ook toe!

Heb jij fouten gemaakt waaruit je wel hebt geleerd, maar het (nog) niet toepast? Alles begint bij een sterke en positieve mindset. Ik help je graag om de kracht in jezelf te ontdekken die je nodig hebt om te doen wat nodig is. Om het eenjarig bestaan van de website te vieren én het nieuwe jaar vol vertrouwen in te zetten, heb ik een onweerstaanbaar eindejaarscadeau:

3 intensieve 1-op-1 coaching sessies + 1 gratis!

 

Dit aanbod is geldig tot en met 21 december 2019. Contacteer me vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek of maak meteen gebruik van de eindejaarspromo. 

​​Samen zetten we de stappen die nodig zijn om van 2019 een topjaar te maken!

 

Want mijn wens is dat ook jij sterk en vol vertrouwen in het leven staat!