Iets waarvoor ik het meest dankbaar ben is mijn levenswerk. Het voelt veel te goed om het “mijn job” te noemen, dat woord is te saai en beperkt. Wat ik elke dag mag doen, voelt meer als een missie of een roeping. Ik mag mensen blij maken door gewoon mezelf te zijn. Ik mag mensen momenten vol geluk brengen door mijn passie te delen. Is er iets dat mooier is om te doen?

De afgelopen weken heb ik langs verschillende wegen telkens de bevestiging ontvangen dat het geweldig is wat ik doe en zeker mag blijven doorgaan. Dit is een van de mooiste complimenten die ik mag ontvangen. Elke dag het beste geven van jezelf en daar appreciatie voor mogen ontvangen. De mooiste vorm van geven en nemen. Het geeft me moed en kracht om te blijven doorgaan op momenten dat het wat moeilijker gaat of er obstakels op mijn pad komen.

Net zoals bij iedereen, kost het ook mij moeite om die te overwinnen. Gelukkig weet ik dat je alle obstakels kunt overwinnen. Ook al lijkt het soms een metershoge muur waar je niet overheen lijkt te kunnen, voor alles is een oplossing. Vaak zien we die oplossing niet meteen en is het nodig dat we eerst een andere weg inslaan, voor we zien wat er achter de bocht komt. Of is een bewuste keuze nodig, waarbij je pas de volgende deuren ziet als je er een durft te sluiten, op die momenten denk ik sterk terug aan bemoedigende woorden die mensen me geven. Het zijn die woorden, die me herinneren waarom ik ermee ben gestart. En het zijn net dezelfde woorden die ervoor zorgen dat ik blijf doorgaan.

Waar ik wel van overtuigd ben, is dat je het niet kan volhouden zonder passie. Als je iets met plezier, liefde en passie doet, lijkt alles veel gemakkelijker te gaan. Het voelt niet als “een job”. Ook al kan het best vermoeiend zijn, je krijgt er steeds energie van terug. Geeft jouw job je energie, of kost het je enkel energie?

Eender wat je doet, het is leuker om te doen als je het graag doet. Wat je graag doet, doe je ook altijd beter. Wat je beter doet, geeft je een goed gevoel. Dat maakt je over het algemeen ook gelukkiger. De meerderheid van ons besteed de meeste tijd aan zijn/haar werk. Hoe meer plezier je hebt in je werk, hoe gelukkiger je over het algemeen bent. Het omgekeerde komt helaas vaker voor. Ken jij mensen die op maandag de uren al aftellen naar vrijdag? Zijn dit over het algemeen mensen die het leven van de positieve kant bekijken? Hoe zijn de gesprekken over het algemeen met hen, maken ze je vrolijk?

Mijn grote wens voor jou is dat je kan doen wat je graag doet. Als je de meerderheid van je tijd kan besteden met iets wat je voldoening brengt, zal je meer geluk ervaren. Misschien heb je nog geen job die je dit brengt, kijk dan eens hoe je het leuker kan maken. Een andere kijk op de situatie, kan ook wonderen doen.

Ben jij iemand die warmte brengt bij anderen?