Hopelijk krijgen we dit weekend mooi weer, zodat we tijd met onze paarden kunnen doorbrengen. De avonden zijn al heel wat korter, dus laat ons nog genieten van de mooie dagen.

Voor we het weekend ingaan, wil ik nog wat met je delen, namelijk hoe belangrijk en vaak ook moeilijk het is om je paard te laten stilstaan. Ik zie namelijk vaak amazones waarvan hun paard niet blijft stilstaan bij het opstappen.

Meestal vinden ze dat ook geen probleem, want het is “gewoon” voor hun paard. Ze denken er niet verder bij na en beseffen niet dat hun paard een spelletje speelt (en ook nog wint).

Mijn gouden raad: als je paard een voet (of meer) verzet, zet je paard dan terug op de oorspronkelijke plaats. Gaat je paard 2 passen opzij, dan weer 2 passen terug. Ga zo door tot je paard blijft stilstaan om op te stappen.

Ja, dat kan even duren, maar bekijk het als een training op zich. Als je die tijd een aantal keer investeert, win je later die tijd dubbel en dik terug met een paard dat meewerkt en wel blijft stilstaan.

Een tip hierbij: leer je paard zijwaarts naar je toekomen als je op een opstapje staat, zodat jij veilig kan opstappen. Als je paard dat kent, ervaar je wat ultiem teamwerk is 😉.

Wil je meer van deze tips, schrijf je dan meteen in voor de online masterclass “Zo vorm je een (h)echt team met je paard”. Deze is volledig gratis en kan je volgen vanuit je favoriete plek in de sofa.

Maak er een geweldig weekend van en tot binnenkort!