Mijn dag begint met een klein succes: een nieuwe samenwerking! Ik heb beslist dat 2018 een topjaar is. Ik schrijf bewust in de tegenwoordige tijd, want het gaat zo zijn. Vandaag ben ik de samenwerking aangegaan met een team dat me technisch gaat ondersteunen met de groei van mijn nieuwe project. Zo kan ik me concentreren op mijn passie: mensen inspireren om sterker in het leven te staan en gelukkiger te worden.

Het is weer een mooie stap vooruit. Hun expertise zal me helpen om sneller te groeien en steeds meer mensen te bereiken. Want dat is mijn grote droom: wereldwijd mensen inspireren met mijn verhaal en laten zien dat iedereen alles kan bereiken wat hij/zij wil. Je leest het goed, alles! Maar je moet bereid zijn er veel voor te doen en vaak ook te laten. Het komt voor niemand zo maar uit de lucht vallen. Iedereen die zijn doelen bereikt, neemt de nodige stappen. Ze staan recht als ze vallen, om weer dapper door te gaan. Stap voor stap kom je zo dichter bij je doel.

Het zijn dus die kleine stapjes die steeds zo belangrijk zijn. Meestal vieren mensen enkel de grote gebeurtenissen in het leven: geboortes, huwelijken, verjaardagen, kampioenschappen, een nieuw huis of nieuwe job,… Eigenlijk zijn het net die kleine stapjes die zorgen voor die grote gebeurtenissen.

We nemen het voorbeeld van een nieuwe job. Elke sollicitatie is een (kleine) stap in de goede richting. Sommigen hebben geen resultaat, maar je leert er telkens uit. Elke sollicitatie brengt je een stap dichter bij de job die je zo graag wil. Als we er zo over nadenken, is de eigenlijke job het resultaat van alle voorgaande sollicitaties. Waarom vieren we enkel het resultaat (de job), terwijl het zoveel belangrijker is om te blijven doorzetten na elke stap (de sollicitaties)?

Stel je voor dat je al enkele gesprekken hebt gedaan, met telkens een negatief antwoord. Je kan aan jezelf gaan twijfelen, frustratie voelen, angst voelen dat het je niet lukt,… Net op die momenten is het belangrijk dat je beseft en bevestigd dat je weer een stap dichter bent. In het algemeen mag je onthouden dat elke “nee”, in welke situatie dan ook, je weer dichter brengt bij een “ja”. Dus waarom zou je dat niet vieren? Doorzetten is de enige optie. Je mag jezelf na elke goede poging wel belonen. Je hebt op zijn minst een schouderklopje verdiend.

Want ook dat is al vieren. Wees trots op jezelf voor de poging. Je mag fier zijn op jezelf dat je blijft proberen en doorzetten. Ja, het is veel makkelijker om op te geven. Maar dan garandeer ik je, dat je geen resultaat behaalt. Winnaars blijven doorzetten, eender wat er op hun pad komt. Winnaars weten hoe belangrijk het is om elke kleine stap te appreciëren en te vieren. Dat is wat hen helpt om te blijven doorgaan.

Welke stap, hoe klein ook, heb jij vandaag gezet in de richting van je doelen? Welk (klein) succes heb jij vandaag al mogen ervaren? Zoek het niet te ver, het zit in de kleine dingen van het leven. Proficiat, het is nu tijd om dat te vieren!