Het mooie herfstweer en prachtige kleuren in het bos nodigt uit om een ontspannen buitenrit te maken met je paard. Toch zijn er voor vele combinaties nog een aantal werkpuntjes voordat ze hier klaar voor zijn. Tenminste op een veilige en leuke manier.

Gisteren heb ik met de deelnemers van mijn masterclass het stappenplan overlopen om je paard (en jezelf) voor te bereiden op een veilige en ontspannen buitenrit. Even een momentopname om te kijken waar je staat en van hieruit weer aan de slag.

Misschien droom jij er ook van om samen met je paard te genieten van een prachtige buitenrit, maar heb je nog een aantal uitdagingen te overwinnen?

De oplossing zit in de 7 stappen die ik gisteren heb gedeeld:

 1. veiligheid
 2. respect
 3. vertrouwen
 4. communicatie
 5. controle
 6. verlatingsangst
 7. attitude

En als extra punt: trailerladen. Voor degenen die op verplaatsing gaan, is dit ook een hele belangrijke. Trouwens, ook als je niet op verplaatsing gaat, raad ik je aan om hier regelmatig op te oefenen. Je weet tenslotte nooit wanneer je een keer dringend je paard moet vervoeren.

Hoe ga je nu aan de slag met die werkpunten? Daarvoor heb ik een hele reeks lesvideo’s met oefeningen opgenomen, zodat jij en je paard stap voor stap hieraan kunnen werken. Zo werken jullie op je eigen tempo naar die grote droom.

Al deze video’s staan in mijn community voor paardenmensen. Daar leer je de opbouw om een duidelijke communicatie en sterke connectie met je paard te vormen, zodat jullie echt samenwerken als een superteam.

Wil je een paard dat licht reageert op je hulpen en begrijpt wat je vraagt? En ook omgekeerd, dat jij het gedrag van je paard begrijpt, zodat je er op de juiste manier op inspeelt? Hoe zou het zijn als jullie elkaar door en door vertrouwen?

Precies daar werken we aan in mijn community en dat mét resultaat. Tenminste voor degenen die in de actie gaan en DOEN.

Enkel met video’s kijken, kom je geen stap verder. Actie, geduld en plezier, dat zijn de kernwoorden van mijn community 😉

Wil je meer uitleg bij het stappenplan om veilig en ontspannen op buitenrit te gaan of heb je een andere hulpvraag? Stuur me een e-mail met je vraag en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Ben jij klaar voor actie en wil je echt verder komen met je paard, dan ben je van harte welkom in mijn community. Ik help jou en je paard op weg met de vele lesvideo’s én support via de live Zooms.

Inderdaad, we hebben ook persoonlijk contact in mijn community. Neem dus je kans om alle paardenvragen te stellen zodat je weer dichter komt bij je paardendoel.

Bovendien kan je nu lid worden met 3 uren extra individuele begeleiding aan een uitzonderlijke korting. Benieuwd? Klik meteen hieronder:

 

Ja, ik kom bij de community mét individuele begeleiding 😃

 

Misschien denk je: “Wat heb ik daar nu aan?”

Lees hier enkele reacties van leden hoe zij de community ervaren:

 • Je maakt echt het verschil! Het is prettig om in alle rust een en ander te volgen want het blijft bij mij zo beter hangen dan in een live les. Heel blij met alles wat je ons leert. Het is echt een verrijking, dankjewel!
 • Ik heb je tips opgepakt en het GEDAAN! Je hebt me op een positieve weg gezet!
 • Dank je, ik groei ervan. Dat jij het zo goed uitlegt, maakt het ook zo leuk. Wij krijgen wat jij hebt beloofd.
 • Dankzij de community heb ik veel meer plezier en zie je eigenlijk pas wat je nog meer met je paard kan doen.
 • Ik ben nog niet zo lang bij jullie gekomen en alles gaat al zoveel beter door deze training. Zonder de community was ik niet waar ik nu sta en dat al na 2 maanden, bedankt daarvoor!
 • Ik had niet verwacht dat de community zo inspirerend zou werken. Echt heel leuk!
 • Ik ben veel meer en veel actiever met mijn paardjes bezig. Dit heb ik te danken aan jou, Dorien, en aan de vrienden van de community! Elke Q&A, elk filmpje geeft me telkens weer een motivatieboost! En het resultaat is natuurlijk een betere communicatie, een betere samenwerking enzovoort. Dankjewel!


Ben jij klaar om je grote paardendroom waar te maken? Zet nu de eerste stap en schrijf je in voor mijn community. Heb je vragen, stuur me een e-mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Geniet van je weekend en binnenkort! 😃

Enthousiaste groeten,

Dorien

 

Tip: check de agenda onderaan voor nog meer leerrijke cursussen en workshops voor jou en je paard. Heb je vragen daarover, neem hier contact met me op.

Agenda

   • 15 oktober – ulTEAMe harmonie en connectie met je paard tijdens je training
    workshop met of zonder je paard van 9u30 tot 16u30 in Lille (BE)
       -> klik hier voor info en inschrijven

    Heb je vragen, neem hier contact met me op.