Exact 4 jaar geleden – 19 februari 2015 – had ik de keuze om mijn kinderdroom waar te maken. Helemaal onverwacht werd ik op die donderdagavond uitgenodigd voor een gesprek. En dat gesprek heeft mijn leven helemaal overhoopgegooid. Ik stond voor een enorm zware keuze.

 

Gouden kans?

 

Die avond kreeg ik te horen dat ik een kleine zaak met enkele paarden kon overnemen in bijberoep. Een gouden kans voor iemand met een paardendroom, denk je misschien. Toch was het een loodzware keuze, want ook de offers waren groot.

Om een lang verhaal kort te maken, heb ik toch de keuze gemaakt om ervoor te gaan. Sindsdien ben ik enorm gegroeid op persoonlijk en professioneel vlak en heb ik ook mijn paardenkennis enorm kunnen verdiepen. De afgelopen jaren hebben me heel veel geluk en plezier gebracht. Ondanks de moeilijke periode, 4 jaar geleden, ben ik dankbaar voor alle ervaringen die ik heb mogen beleven.

 

Een kruispunt in je leven

 

Nu is het tijd voor een nieuwe keuze. Binnen enkele maanden loopt het huurcontract van de boerderij af en wordt de locatie verkocht. Er komt een spannende tijd aan: op zoek naar een nieuwe locatie. De verhuis brengt me weer op een nieuw kruispunt in mijn leven. Dit brengt ook nieuwe kansen en mogelijkheden.

Sommige mensen uit mijn dichte omgeving begrijpen niet hoe ik er zo rustig bij kan blijven. Ik weet niet waar ik dit najaar met mijn dieren zal wonen. Wat ik wel weet: het komt goed. En het zal nog beter zijn dan het was. Ik zie deze situatie als een cadeau om te kijken wat ik écht wil. Een nieuwe kans om keuzes te maken in de richting die mijn hart aangeeft.

 

De luxe om keuzes te maken

 

Misschien zijn de komende maanden wel heel eng, maar aan de andere kant heb ik mijn toekomst nu helemaal zelf in handen. Ik krijg de luxe om knopen door te hakken, nadenken waar ik naartoe wil (letterlijk en figuurlijk) en te bepalen waar ik mijn kostbare tijd aan wil spenderen.

Sinds februari 2015 is er heel veel veranderd. Ook ikzelf ben niet meer de Dorien van toen. Ondertussen heb ik veel geleerd en vooral geleerd wat ik niet (meer) wil. Want dat is ook een kenmerk van groei: op een bepaald moment zijn er mensen of dingen die niet meer bij je passen. Je groeit uit elkaar en gaat je eigen weg. Of je laat dingen los die ooit zo belangrijk voor je waren en die je nu geen energie meer geven.

 

Alles komt goed

 

Ik ben heel benieuwd wat de komende maanden mij zal brengen. Wie weet wie of wat komt er nog op mijn pad. Wat ik wel weet: alles komt altijd goed. Naar mijn gevoel heb ik 4 jaar geleden de zwaarste keuzes in mijn leven gemaakt. Aangezien ik het toen heb overleefd, weet ik dat het me nu ook lukt. Ik geloof dat je elk obstakel aankan dat je op je pad krijgt. Laat maar komen, ik ben er klaar voor!

 

Confronterende keuzes

 

Zoals ik steeds zeg: voor alles is een oplossing. De komende weken is het belangrijk dat ik heel eerlijk ben met mezelf. Wat wil ik écht? Wie of wat past niet meer bij me? Waar wil ik de komende jaren met mijn leven naartoe?

Het zijn misschien confronterende vragen, maar nu is het perfecte moment aangebroken om ze aan mezelf te stellen. Als jij heel eerlijk bent, heb jij ook knopen door te hakken? Ja, het is eng om je hart te volgen. Zelfs al is het even moeilijk, die dappere keuzes brengen je enorm veel geluk.

 

 

Want het is mijn wens dat ook jij je hart volgt!