Bekijk hier een video over dit onderwerp

 

Jij hebt waarschijnlijk ook leuke plannen met je paard? Of een groot paardendoel dat je wil realiseren? Lees dan zeker verder.

Als trainer/coach ben ik een enorme voorstander van een trainingsplan. Hiermee bedoel ik: je doel bepalen, dat opdelen in verschillende werkpunten en aan de hand daarvan je trainingen inplannen. Dit helpt je om – letterlijk en figuurlijk – stap voor stap je paardendoel te realiseren.

Misschien heb je hier nog nooit over nagedacht en wil je wat hulp om dit op te stellen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres, stuur me een e-mail en ik help je op weg.

Heb je al een trainingsplan, dan gebeurt er af en toe wel eens iets waardoor het nodig is je plannen te wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan extreem slecht weer als je enkel een buitenpiste hebt of eender welke reden.

Dat zijn externe factoren die we zelf niet in de hand hebben. Maar het kan ook dat er iets is waardoor je wel kan trainen, maar dat je training anders loopt dan gepland. En dan is de vraag: wijzig jij zelf bewust je plan of neemt je paard het initiatief?

Stel dat je eigenlijk op buitenrit wilde, maar het is een hele winderige dag en je weet dat je paard dan onrustig is. Kies je dan zelf om de buitenrit uit te stellen om in de piste aan het vertrouwen van je paard te werken, of ga je toch op buitenrit met het risico dat je paard schrikt en je de controle verliest?

Zelf kies ik voor optie 1. Niet omdat het de “veilige” optie is, maar wel omdat ik die optie kies vanuit het standpunt als “goede leider” voor mijn paard.

Want waarom zou je het jezelf en je paard moeilijk maken en de kans lopen om jullie vertrouwen te schenden, wanneer er ook andere nuttige dingen te doen zijn die net bijdragen aan jullie vertrouwen?

Bovendien ben jij in dit geval degene die het plan bewust aanpast aan de situatie. In het andere geval (waarbij je toch gaat en de controle over je paard verliest) past je paard het plan aan op een manier die niet bijdraagt aan jullie relatie.

Net daarom is het zo belangrijk dat jij best ZELF de teugels stevig in handen houdt, ook weer letterlijk en figuurlijk. En dat kan ook door je plan aan te passen afhankelijk van de situatie op dat moment. Ook dit is een onderdeel van een goede leider zijn voor je paard.

Een vraag om even over na te denken: waar heb jij de teugels stevig in handen of wanneer neemt je paard de leiding van je over?

Dat gaat niet per se enkel over rijden, ook over grondwerk, trailerladen of dagelijkse verzorging van je paard. In welke situatie past je paard jullie plannen aan?

Wil je tips hoe dat anders kan in die situaties, deel dan je inzichten per e-mail en ik neem contact met je op.

Of ga je liever nog een stap verder en wil je met je paard een geweldig team vormen waarbij JIJ de richting aangeeft (letterlijk en figuurlijk), kom dan bij onze community voor gepassioneerde paardenmensen.

Daar verzamel ik video’s met praktische oefeningen en concreet advies om jou en je paard op weg te helpen zodat jullie optimaal samenwerken om je paardendoelen te realiseren.

De community is een interactieve online leeromgeving waar ik paardenmensen begeleid om de basis met hun paard te verbeteren zodat ze samen een sterke communicatie ontwikkelen en hun paard beter leren begrijpen.

Klik hier voor meer info of schrijf je meteen in

Ontdek zelf in oktober hoe waardevol de community is voor jou en je paard. Je hebt toegang tot alle video’s met oefeningen en opnames van Q&A’s/masterclasses van de voorbije maanden. Meer dan genoeg materiaal om te bekijken, maar vooral om samen met je paard te gaan DOEN.

Heb je vragen over de community, stuur een e-mail en ik antwoord zo snel mogelijk.

Ik kijk er ontzettend naar uit om je in oktober persoonlijk te verwelkomen 😊.

Maak er een geweldig weekend van en tot binnenkort!

Klik hier en word lid van de community