“Dorien, ik loop vast met mijn paard, hoe kom ik weer vooruit?”

De vraag hierboven krijg ik vaak te horen tijdens mijn masterclasses. Misschien herken jij ook het gevoel dat je ergens blijft hangen met je paard?

Geen paniek, iedereen komt vroeg of laat wel eens in die fase terecht. En ja, dat kan ook heel frustrerend zijn. Gelukkig kom je er met de juiste aanpak weer snel uit.

Het belangrijkste hierbij is: bereid zijn om een stapje terug te zetten.

Lijkt dit te simpel? Toch helpt het enorm. Ga weer terug naar de basis, verbeter daar waar het moeilijk gaat en pak je uitdaging dan weer terug op. Soms is het echt stap voor stap, maar dat is niet altijd makkelijk.

Je wil zo graag dat het vooruit gaat. Zelf heb je ervaring en ook je paard heeft talent, maar soms heeft iets gewoon tijd nodig. Waar zit trouwens de uitdaging waardoor je vastloopt: is het jullie communicatie? Of eerder een kwestie van vertrouwen?

Probeer de situatie objectief te bekijken. Wat loopt er moeilijk en wat is de oorzaak daarvan? Daar zit de kern van de oplossing.

Binnenkort organiseer ik samen met Annelieke Stoop een hele boeiende workshop die helemaal draait rond trainen met je paard vanuit harmonie en connectie. We helpen je de training zo op te bouwen, dat je opbouwend traint en dat zelfs op een ontspannen manier, zowel voor jou als voor je paard.

Deze dag organiseren we dit najaar nog 2x, namelijk op 24 september in Veghel (NL) en op 15 oktober in Lille (BE). Wil jij tips en tricks om thuis je trainingen op te bouwen zodat jij en je paard in harmonie en connectie trainen, zorg dan dat je erbij bent.

Deelnemen kan met je eigen paard of ook als toeschouwer zonder paard. Annelieke en ik zorgen voor een leerrijke dag, inclusief heerlijke lunch, goodie bag en een leuke verrassing zodat zowel mensen als paarden ontspannen weer naar huis gaan.

Kijk snel hier voor alle informatie: ulTEAMe harmonie en connectie tijdens je training

Heb je vragen of wil je alvast inschrijven voor 15 oktober, stuur me een e-mail.

Trouwens, op welk gebied loop jij soms vast met je paard? Of weet je niet goed waar de oorzaak precies zit? Laat het me weten (klik hier) en dan kijk ik even met je mee om jou en je paard weer op weg te helpen.

Geniet van het mooie weekend en tot binnenkort!

Enthousiaste groeten,

Dorien

 

Tip: check de agenda onderaan, er staan in september nog meer leerrijke cursussen en workshops op het programma voor jou en je paard. Heb je vragen daarover, neem hier contact met me op.

Agenda

 • 8 september  Paard en essentiële oliën
  online minicursus van 
  20u00 tot 21u00
     -> klik hier voor info
 • 24 september – ulTEAMe harmonie en connectie met je paard tijdens je training
  workshop met of zonder je paard van 9u30 tot 16u30 in Veghel (NL)
     -> klik hier voor info
 • 27 september  Paard en essentiële oliën
  online minicursus van 20u00 tot 21u00
     -> klik hier voor info

Heb je vragen, neem hier contact met me op.