Ik voelde enorm veel angst. Angst om voor mezelf te kiezen. Begin van de maand had de griep me zwaar te pakken en ik voelde dat mijn lichaam nog niet gerecupereerd was. Tijdens de dag rustte ik zoveel mogelijk om de paardrijlessen te kunnen geven. Gewoonlijk geeft me dat enorm veel energie, maar nu voelde ik me enkel uitgeput. Aangezien mijn lichaam zo protesteerde, wist ik ergens wel dat ik dringend iets mocht veranderen.

 

De angst om tijd te maken

 

Als ik heel eerlijk met mezelf was, voelde ik dat ik heel dringend rust nodig had om mijn lichaam weer op te laden. Ik keek naar mijn agenda en die zat behoorlijk vol. Geen tijd om nu enkele dagen rust te nemen. Maar als ik verder door mijn agenda bladerde, zag ik dat er pas ruimte was begin april. Hou ik dat nog vol?

Een stem in mij schreeuwde dat het nu hoog tijd was om weer op te laden. Er zat niets anders op dan tijd te maken. En daar kwam die angst weer. De angst om mijn afspraken en lessen te annuleren. Wat zouden de mensen wel denken? Misschien zijn ze wel teleurgesteld? Kan ik toch niet even verder?

 

Een volle agenda

 

Mijn agenda vertelde me ook dat het de komende weken steeds drukker gaat worden. Oké, als ik dan echt die rust nodig heb, dan beter nu. Er komen enkele uitdagende maanden aan, dus ik kan mijn energie goed gebruiken. Dan toch maar even door die angst en mezelf de mogelijkheid geven om weer helemaal op te laden.

Durf ik dit wel? Durf ik echt de komende dagen al mijn afspraken annuleren? Ik voelde dat ik niet anders kon, dat het echt nodig was. Maar ik voelde me zo schuldig. Wat maakt het toch zo moeilijk om jezelf op nummer 1 te zetten? Want eigenlijk gaat het hier over mijn gezondheid. En we weten allemaal hoe kostbaar onze gezondheid is.

 

Belofte maakt schuld

 

Toen kreeg ik onverwacht telefoon van mijn coach. Op het einde van het gesprek, vroeg ze hoe het met me was. Met een diepe zucht vertelde ik hoe ik me voelde. Ze nam de tijd om te luisteren en adviseerde me om die rust te nemen. Ze deelde een aantal eigen ervaringen rond zelfzorg en steeds meer voelde ik dat het dringend nodig was dat ik die rust nam. Mijn angst blokkeerde me om door te zetten. Gelukkig gaf zij me een laatste zetje om toch voor mezelf te kiezen en me die broodnodige rust te gunnen. Ik had haar beloofd dat ik het zou doen, dus kon ik niet meer terug.

Met trillende handen nam ik mijn agenda en annuleerde ik mijn afspraken. Ergens voelde ik toch een opluchting. De wereld draaide nog steeds door en er was geen ramp gebeurd. En weet je wat het mooiste is? Ik kreeg enorm veel steun en begrip terug! Het deed me enorm veel plezier om zoveel reacties te krijgen dat ik heel goed voor mezelf mag zorgen en dat gezondheid prioriteit heeft. Waarom had ik hier dan toch zoveel angst voor?

 

Het resultaat

 

De rust heeft me enorm veel gebracht. Niet enkel energie, maar ook prachtige inzichten rond mijn planning en zelfs nieuwe kansen. Wat ik hiervan heb geleerd is om ook tussendoor veel meer leuke dingen te doen voor mezelf. Als je van je passie je werk hebt gemaakt, is die lijn vaak heel dun. Ik besef nu dat ik meer tijd mag nemen voor mezelf, om echt te ontspannen en even met heel andere dingen bezig te zijn.

Ik hoop van harte dat ik jou hiermee mag inspireren om ook regelmatig weer op te laden. Onze gezondheid is alles. En natuurlijk hoort daar ook een sterke mindset bij. Benieuwd hoe ik je daarmee kan helpen? Kijk even op mijn website en ontdek hoe ik je kan ondersteunen. Met veel plezier deel ik mijn ervaringen en inzichten zodat ik jou kan helpen om de volgende stap te zetten.

 

 

Want het is mijn wens dat ook jij vol energie in het leven staat!