Heb jij soms ook dat gevoel dat het leven op bepaalde momenten prachtig in elkaar valt, zoals een puzzel? Ik heb wel eens van die momenten, vandaag was er een van.

Een jaar geleden heb ik de enge sprong gemaakt om mijn job op te zeggen en volledig zelfstandig te worden. Financieel was ik er nog niet klaar voor, maar ik voelde dat het de juiste moment was. Als ik mijn zaak verder wilde uitbouwen, had ik de tijd die ik deeltijds doorbracht in een kantoor heel hard nodig. Met de nodige angsten, vergezeld van enorm veel enthousiasme heb ik de sprong gewaagd. Het was een enorme opluchting!

Op dat moment kreeg ik de kans om freelance werk te doen voor een goede vriendin. Ik nam die kans met beide handen aan. Het gaf me wat extra inkomen en stelde me in zekere zin gerust. Ik kon het werk van thuis doen en inplannen op tijdstippen dat het voor mij paste. Ideaal om te combineren met mijn zaak van de paarden!

Nu zijn we een jaar later en ik sta voor dezelfde keuze. Ik investeer enorm veel energie en tijd in mijn nieuwe project, dat in december gelanceerd is. De freelance job was ondertussen uitgebreid en nam meer tijd in beslag. De samenwerking is fantastisch en het werk is ook leuk om te doen. Maar dan komen we op het punt dat we beseffen dat iedereen maar 24 uren in een dag heeft. Soms is het nodig om knopen door te hakken en bewuste keuzes te maken. Dat heb ik nu gedaan, weer gepaard met angst om een stukje inkomsten los te laten. De angst die ik nu voel is veel minder dan een jaar geleden. Enge sprongen maken went dus ook wel…

Ik ben trots dat ik voor mezelf en voor mijn project durf kiezen. Ik ben dankbaar voor de prachtige samenwerking en alles wat ik heb mogen leren. Het is echter tijd om volledig voor mijn eigen doelen en dromen te gaan. Ik voel heel sterk dat ik alle energie en tijd nodig heb om in mijn zaak te investeren. Op dit moment is en blijft de keuze eng, maar ik voel geen twijfel. Vanmorgen werd ik zelfs wakker met heel duidelijk de boodschap dat ik 100% voor mezelf mag gaan en het freelance werk achter mij mag laten. Ik kan niet zeggen dat ik ooit eerder al een inzicht zo klaar en duidelijk heb mogen ontvangen. Dus het zal wel juist zijn. Een jaar geleden is het trouwens ook goed gekomen, dus waarom deze keer niet?

Toch treffend hoe de geschiedenis zich herhaalt, zoals men vaak zegt. Dit is voor mij een situatie waarbij alle puzzelstukken mooi in elkaar passen. Toch de moeite waard om even bij stil te staan. Het leven geeft je de kansen die je nodig hebt om te groeien en te evolueren. Het is aan jou om ze te nemen of te laten. Ik neem alvast deze kans weer met beide handen aan.  

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>